25/7/15

Ήθελε διορισμό

 
Πλαστό πιστοποιητικό που υποβλήθηκε σε Δήμο του Νομού Θεσσαλονίκης, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ως δικαιολογητικό για την πρόσληψη σε θέση εργασίας, αποτέλεσε το αντικείμενο υπόθεσης πλαστογραφίας, η οποία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, ύστερα από ενδελεχή διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Πλαστογραφίας».
Προηγήθηκε καταγγελία δημοτικής υπαλλήλου, η οποία προβαίνοντας σε αντιπαραβολή των στοιχείων εγγράφου που προσκόμισε ο προαναφερόμενος άντρας, ως υποψήφιος για θέση εργασίας του Δήμου, επιφυλάχθηκε για τη γνησιότητά του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο εμπλεκόμενος, στις αρχές Ιουλίου, προσκόμισε φωτοαντίγραφο άδειας εργασίας, από το οποίο τεχνηέντως αφαιρέθηκε η ημερομηνία λήξης του, καθώς είχε παρέλθει, προκειμένου να φαίνεται σε ισχύ. Απώτερος σκοπός του ήταν η πρόσληψή του στον προαναφερόμενο Δήμο, ως προσωπικό ασφαλείας, μέσω προγράμματος συγκεκριμένου φορέα.