11/9/15

Τραβάει κουπί η Υποστράτηγος


Δύσκολη η αποστολή για την Κλαδάρχη Τσιριγώτη [φωτο] που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Μυτιλήνη
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Ζώη συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και της Προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,Υποστρατήγου κας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της αδιάλειπτης οργανωτικής επαγρύπνησης, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα η συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων και να επιτυγχάνεται η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.
Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ζώη για τον άψογο συντονισμό και οργάνωση που επιτελούνται τις τελευταίες ημέρες οι ενέργειες καταγραφής, ταυτοποίησης και ακολούθως αναχώρησης των μεταναστών και προσφύγων από τη Λέσβο.
Επίσης, επεσήμανε ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία τους τελευταίους μήνες έχουν επιβαρυνθεί και είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση ενεργοποίηση μηχανισμών ανακούφισης, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία θα πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει.
Συνάντηση με τον κ. Ζώη, είχε λίγο αργότερα και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στο Δημαρχιακό κτίριο στην Προκυμαία Μυτιλήνης.