9/9/15

Φύτεψαν τα Γεράνεια Όρη

Τα Κατασχεμένα





Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε στα Γεράνεια Όρη, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.
Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν, εντός χαράδρας σε δύσβατη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δύο ανοικτοί χώροι, όπου είχαν αποψιλωθεί πεύκα και είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 εκατοστά έως 1,5 μέτρο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, περιμετρικά της φυτείας υπήρχαν σημεία επιτήρησης, ενώ η υδροδότηση γινόταν από γεώτρηση του υφιστάμενου δημοτικού δικτύου. Για την καλύτερη μάλιστα εποπτεία της φυτείας οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει εσοχές (σπηλιές) εντός του βουνού, στις οποίες διαβίωναν.
Πρωινές ώρες της 7-9-2015, οργανώθηκε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς και της Ε.Κ.Α.Μ., για την αποκάλυψη των καλλιεργητών και την εκρίζωση των δενδρυλλίων.
Συνολικά εκριζώθηκαν -1.291- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο από τους καλλιεργητές ( λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κλπ).
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, συνεχίζονται.