8/10/15

Με τον Αρχηγό της Αλβανικής αστυνομίας

Συνάντηση κορυφής
Εξ αριστερών διακρίνεται ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αλβανίας στην Αθήνα κ. LIKA ANDI που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής

Στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Βασίλειου Κιμ. ΜΩΥΣΙΔΗ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Νικόλαου ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ και Ανώτερου Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αστυνόμου Α’ Σπυρίδωνα ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗ, εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. CAKO HAKI , ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος κ. FASKO IDAJET , τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών κ. SHKEMBI ARTAN , Αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών κ. OSHAFI GJERGJI , τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κ. VALERA VASIL και τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Αλβανίας στην Αθήνα κ. LIKA ANDI .

Μετά το καλωσόρισμα που απηύθυνε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης και αφού εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπλήρωσε: «…Απευθύνω τους χαιρετισμούς του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Δημήτριου ΣΟΦΙΟΥ, ο οποίος για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο δεν μπόρεσε να παραστεί στην σημερινή μας συνάντηση….
…Είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι συσκέψεις, με ενδιαφέρουν περισσότερο τα αποτελέσματα…. Εμείς σαν γειτονικές χώρες οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και είναι εύκολο να το πετύχουμε εάν το θέλουμε και εργαστούμε πάνω σ’ αυτό…».
Ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «…Σας καλωσορίζω με τη σειρά μου…. Περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες Βορείου Ελλάδος, για τις οποίες είμαι αρμόδιος, έχουν χειριστεί κατά το παρελθόν σοβαρές υποθέσεις που απαιτούσαν τη διμερή συνεργασία…
…Είμαστε πάνω απ’ όλα αστυνομικοί και η υποχρέωση προς την κοινωνία είναι δεδομένη. Τους λαούς μας ενώνουν πολλά κοινά …»
Συνέχεια το λόγο πήρε ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «…Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είναι πολύ σημαντική η μεταξύ μας συνεργασία… Θέλω να στείλω στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τις καλύτερες ευχές μου καθώς είχα την τιμή να τον συναντήσω στα Ιωάννινα, όπου αναπτύχθηκε καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, με αντικείμενο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος….
….Το οργανωμένο έγκλημα οργανώνεται πιο γρήγορα από εμάς, ξέρω όμως ότι μεταξύ μας υπάρχει αγαστή συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και συνεχώς να αναπτύσσεται. Στο πλαίσιο αυτό, έχω διατάξει για συνεργασία με τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές χωρίς όρια…»
Από την πλευρά του ο Αστυνόμος Α΄ Σπυρίδων ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ επισήμανε ότι: «…τα ναρκωτικά αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο και ένα πρόβλημα που μόνο με τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να καταπολεμηθεί…
….στόχος μας είναι να συλλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη των κυκλωμάτων, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν δουλεύουμε ταυτόχρονα υποθέσεις και διεξάγουμε παράλληλες αστυνομικές έρευνες…»
Στη συνέχεια, υπήρξε συζήτηση και αξιολόγηση συγκεκριμένων υποθέσεων για τη διαχείριση των οποίων απαιτήθηκε η διμερής συνεργασία, όπου συμμετείχαν και υπέβαλαν τις απόψεις τους Αξιωματικοί και Σύνδεσμοι της Αλβανικής Αστυνομίας.
Ακολούθησε ξενάγηση του κ. Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας και των υπολοίπων μελών της αποστολής στους χώρους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης (κέντρο επιχειρήσεων, τηλεφωνικό κέντρο κ.ά), ενώ η εθιμοτυπική συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την εποικοδομητική συνεργασία και τη συνέχιση των εδραιωμένων καλών σχέσεων.