24/10/15

Ο φυλακόβιος κούρευε καταθέσεις


Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, περίπτωση απόπειρας τηλεφωνικής απάτης και συνελήφθησαν, ως δράστιδες, δύο ημεδαπές, ηλικίας 19 και 29 ετών.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος δύο ημεδαπών, έγκλειστων φυλακών, ηλικίας 37 και 30 ετών.
Ειδικότερα, ο 37χρονος, έγκλειστος των φυλακών Γρεβενών, πρωινές ώρες χθες (23-10-2015), τηλεφώνησε σε 50χρονο ημεδαπό στη Φλώρινα, προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο και επικαλούμενος επικείμενο κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων προσπάθησε να τον εξαπατήσει, ώστε να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των (1.600) ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Λάρισα, για να διασφαλίσει δήθεν τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Ο 50χρονος αντιλαμβανόμενος την απόπειρα απάτης σε βάρος του, κατέθεσε ευτελές χρηματικό ποσό αντί του συμφωνηθέντος και ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία.
Χθες το μεσημέρι, προσήλθαν στο προαναφερόμενο ταχυδρομικό υποκατάστημα, προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό, οι δύο ημεδαπές, οι οποίες και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες θα έστελναν τα χρήματα στον 30χρονο ημεδαπό, συγκρατούμενο του 37χρονου, κρατώντας ως αμοιβή το ποσό των (100) ευρώ.
Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία του παθόντα και του 30χρονου συνεργού τους, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.