11/11/15

Aρπάχτηκαν στην Βουλή

Παρών και ο Ταξίαρχος Αναστάσης Αναστασάκος

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων υπαινιγμών είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ο πρώτος, προκειμένου να απαλλαγεί από τις επίμονες ερωτήσεις του δεύτερου, άρχισε να μιλά για τα υποβρύχια και τα στικάκια.
Η σύγκρουση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την αντικατάσταση του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Αντικατάσταση, που αρκετοί συνδέουν με τις αποκαλύψεις Πανούση.

Ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον υπουργό σε ποια υπηρεσία μετέφερε τον κ. Σταυρόπουλο. «Σας ξέρω καλά από την περίοδο που ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε σε ποια υπηρεσία έχει πάει ο κ. Σταυρόπουλος» επέμεινε ο κ. Βενιζέλος, όταν ο υπουργός του απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

«Και εγώ σας ξέρω καλά. Περισσότερο απ' όσο νομίζετε» ανταπάντησε ο κ. Τόσκας, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ο εξής διάλογος:

Βενιζέλος: Τι εννοείτε; Εγώ σας ήξερα στο ΠΑΣΟΚ, έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη

Τόσκας: Εγώ δεν σας υποτίμησα.

Βενιζέλος: Μιλάτε υπαινικτικά. Συνέχεια με υπαινιγμούς. Ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη είχατε άποψη για το πού θα πάει κάθε αξιωματικός και τώρα μας λέτε ότι δεν ξέρετε πού πήγε ο κ. Σταυρόπουλος;

Τόσκας: Ως υπουργός είχατε άποψη για τα υποβρύχια και για τα στικάκια.

Βενιζέλος: Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος. Εχετε ακολουθήσει τυχοδιωκτική πολιτική διαδρομή. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό. Λέτε ότι σας συμφέρει και για τα άλλα «δεν ξέρω δεν απαντώ». Μόνο ύβρεις και υπαινιγμούς. Καμιά αλητεία πολιτική δεν τελειώνει έτσι. Είμαστε στην αρχή της υπόθεσης αυτής και θα δείτε που θα φθάσει.

Τόσκας: Αρχίσατε με αισχρά δημοσιεύματα.

Βενιζέλος: Δεν είναι σωστό που διάβασα την «Καθημερινή»;

Καββαδία: Η επιτροπή δεν είναι χώρος να λύσουμε τις προσωπικές διαφορές. 

Τόσκας: Αναποτελεσματικός ο Σταυρόπουλος
Ως «αναποτελεσματικό» χαρακτήρισε τον απερχόμενο διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρο Σταυρόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για να δικαιολογήσει την εσπευσμένη αντικατάστασή του και να αποκρούσει τις πληροφορίες που την σχετίζουν με τις καταγγελίες Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Πανούσης όσο και πληροφορίες από τους αστυνομικούς συντάκτες υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου έγινε για τα ευρήματα της έρευνάς του για κυκλώματα διακίνησης μεταναστών κ.ά.

Ωστόσο, οι αιτιάσεις του υπουργού δεν έπεισαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ στην παρατήρηση της κυρίας Αννέτας Καββαδία ότι οι αντιδράσεις των συναδέλφων της γίνονται για τις τηλεοπτικές κάμερες, επικράτησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.