11/11/15

Τους περιμένουν ...



ΕΛ.ΑΣ.: Περιμένει εμφάνιση υπόπτων για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την Τετάρτη στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας να εμφανισθούν, σύμφωνα με ενημέρωση από νομικούς εκπροσώπους τους, τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις συνολικά που αναζητούνται ως πιθανοί εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Τα εν λόγω άτομα δεν εντοπίσθηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, καταθέσεις. Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να «ταυτοποιήσουν» ακόμη δύο άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην επίθεση κατά του βουλευτή.
Ο πρώτος από τους αναζητούμενους που αναμένεται να εμφανιστεί στην Ασφάλεια Αττικής την Τετάρτη είναι ένας 22χρονος που διαμένει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο και εθεωρείτο, με βάση και τα ευρήματα στο σπίτι του, υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και νεοναζιστής. Δεν έχει διακριβωθεί ωστόσο αν ανήκει σε κάποιον «πυρήνα» της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Ο νεαρός αυτός είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2011 στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού και την αρπαγή 100 ευρώ από αυτόν. Τότε είχε οδηγηθεί στον 14ο ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Αποκαλύπτεται παράλληλα ότι λίγο διάστημα πριν από την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο, συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, είχε συλληφθεί μαζί με έναν 16χρονο στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του ειδικά ρόπαλα που να σπάνε προθήκες καταστημάτων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο 22χρονος ήταν δραστήριο μέλος συνδέσμου οπαδών.
Ένας άλλος αναζητούμενος που διαμένει στη Δάφνη είναι στενός φίλος του προαναφερόμενου, χωρίς να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ερώτημα παραμένει αν θα εμφανισθεί στην ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη και μια εμπλεκόμενη για την επίθεση κοπέλα που είχε
συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2010 για μικροκλοπή σε κατάστημα ηλεκτρονικών στον Άλιμο αλλά και ένας ακόμη αναζητούμενος ποντιακής καταγωγής.
Σημειώνεται ότι όλα αυτά τα πρόσωπα αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα κατηγορίες για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου σε βαθμό πλημμελήματος. Παραμένει όμως άγνωστο αν θα υπάρξει τροποποίηση του κατηγορητηρίου.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημείωναν στο «Βήμα» σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού δεν υπήρξαν σημαντικές μαρτυρίες παρευρισκομένων στα επεισόδια. Όλα προέκυψαν από την ανάπτυξη συστήματος πληροφοριών της Κρατικής Ασφάλειας, από τηλεφωνήματα αγνώστων στην ΕΛ.ΑΣ. , από δύο κρίσιμες αναφορές προσώπων που αναγνώρισαν τους δράστες και από σύγκριση οπτικού υλικού στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Συμπλήρωναν δε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως εκείνη κατά του βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Χατζηδάκη τον Δεκέμβριο του 2010 στην πλατεία Συντάγματος, οι δράστες δεν εντοπίσθηκαν ποτέ.