26/11/15

Εισβολή στη Γερμανική πρεσβεία




Σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες περιστατικών και εκδηλώσεων που αν δεν αφορούσαν ανθρώπινες ζωές, θα ήταν κυριολεκτικά γελοίες. Είδαμε δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, υπουργών και πρωθυπουργών να μας λένε πόσο νοιάζονται και πόσο συμπάσχουν με το δράμα των ανθρώπων αυτών. Είδαμε οργουελική προπαγάνδα να μιλάει για "hotspots" και "κέντρα φιλοξενίας" εννοώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης».


Επισημαίνουν ακόμη ότι «ο φράχτης του Έβρου είναι η κύρια αιτία πνιγμού τόσων χιλιάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο, όμως δεν είναι ο μόνος. Είναι απλώς ο πρώτος που συναντούν στο διάβα τους αυτοί οι άνθρωποι. Ένα σωρό άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, λειτουργώντας ως ενεργούμενα της Γερμανίας, ύψωσαν τους τελευταίους μήνες τον ένα φράχτη μετά τον άλλο».

Επιρρίπτουν ευθύνες επίσης στην κυβέρνηση λέγοντας «απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες και τους υποκριτές, όλοι εκείνοι που αξίζουν ακόμα να λέγονται άνθρωποι. Όλοι εκείνοι που εδώ και μήνες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ντύσουν, να ταΐσουν, να στεγάσουν ανθρώπους, όπως το καλοκαίρι που στοιβάχτηκαν εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων στο Πεδίο του Άρεως την ώρα που ο επίσημος κρατικός μηχανισμός είχε πάει για μπάνια και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Φυσικά δεν εννοούμε τον εσμό των διάφορων κρατικοδίαιτων ΜΚΟ που έσπευσαν δήθεν να βοηθήσουν κυνηγώντας τις παχυλές χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που καταλήγουν σε διάφορες τσέπες ή τα καθάρματα που αισχροκερδούν πουλώντας, π.χ., μπουκαλάκια νερό 3 ευρώ το ένα, μία φόρτιση κινητού 5 ευρω, μια κουβέρτα της κακιάς ώρας 20-30 ευρώ κλπ, αλλά όλους εκείνους και εκείνες που ακόμα και σήμερα, μέσα στο χειμώνα άφησαν τη βολή τους και βρίσκονται στη Λέσβο, τη Λέρο και την Κάλυμνο, μαζί με τους ντόπιους που άνοιξαν το σπίτι τους, μοιράστηκαν το φαΐ τους και έκλεισαν τα αυτιά τους στο ναζιστικό οχετό που επιχειρεί να παρουσιάσει ανθρώπους κατεστραμμένους ως το υπέρτατο κακό».

Τέλος, στο κείμενό τους ζητούν «να πέσει άμεσα ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο» και να γίνει «ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς τις χώρες επιλογής τους».

ΕΛ.ΑΣ: «Δεν κατοικείται η οικία» 

Δεν κατοικείται το σπίτι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έμενε ο Γερμανός πρέσβης και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η «επιδρομή» των αναρχικών του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός πρέσβης, εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι , σε άλλη περιοχή.

Ωστόσο, επειδή η κατοικία ανήκει στην Γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο της κατοικίας και απασχόλησαν τον αστυνομικό, ο οποίος τους είπε ότι απαγορεύεται να πλησιάσουν, ενώ την ίδια στιγμή μια δεύτερη ομάδα σκαρφάλωσε από άλλο σημείο στον ψηλό φράχτη, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα για τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα κρέμασαν στον φράχτη ένα πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ανοίξτε τα σύνορα», το οποίο εγκατέλειψαν εκεί όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Επτά άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία, εξετάζονται στην ΓΑΔΑ.