26/11/15

Τους λιάνιζαν ...

Διαρρηκτικά εργαλεία, αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα κτλ



Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 & 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Μπράλου, αλλά και σε νομότυπες έρευνες που ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ηλεκτρικών & μηχανοκίνητων εργαλείων,
  • διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, φορητός Η/Υ, συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων, εκτυπωτής φωτογραφιών κ.α.),
  • διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, κατσαβίδια, τανάλια κ.α.),
  • (2) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, ένα παιδικό ποδήλατο & διάφορα άλλα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 30-10 έως και 23-11-2015, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών, από τρεις εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας, καθώς και από μία οικία στον Επτάλοφο Φωκίδας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου, ως μέσο διάπραξης κλοπών, ενώ μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων έχουν ήδη αναγνωρισθεί και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.