14/11/15

ΕΛ.ΑΣ.: Εμπλοκή... απαγωγής στην αποπομπή Σταυρόπουλου;




ΕΛ.ΑΣ.: Εμπλοκή... απαγωγής στην αποπομπή Σταυρόπουλου

Μια ερώτηση που υποβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος για τυχόν εμπλοκή του μέχρι πρότινος προϊσταμένου των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταύρου Σταυρόπουλου σε υπόθεση… απαγωγής ιδιώτου όπου αναφερόταν και «εμπλοκή της CIA» (!) πολλαπλασιάζει τις απορίες για την απομάκρυνση του εν λόγω αξιωματικού από τη συγκεκριμένη θέση.

Η ερώτηση που θεωρήθηκε ότι «πριμοδοτούσε» την επιλογή αυτή τέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και προκάλεσε πλήθος αποριών. Και αυτό διότι βασίζεται σε μια καταγγελία -περί συνεργασίας έμπειρων ελλήνων αστυνομικών και στελεχών της... CIA σε τάχα απαγωγές ιδιωτών- που έχει θεωρηθεί ήδη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «κωμική» και ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες ιδιωτών σχετικά με προσωπικές εκκρεμότητές τους. Ο σχετικός φάκελος ήδη οδηγείται σε αρχειοθέτηση.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι γνώριζε την υπόθεση, χωρίς να δώσει περαιτέρω σαφή στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «είναι ιδιότυπο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, για να στηρίξουν ίσως πολιτικές επιλογές, να θέτουν ζητήματα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και της… συνωμοσιολογίας. Είναι δυνατόν έλληνας βουλευτής να ρωτά αν ο προϊστάμενος της κρίσιμης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έκανε απαγωγές; Σε λίγο θα ρωτήσουν αν είναι και κατά συρροή δολοφόνος;»