2/11/15

Μπόμπες ...

Οι Αποδείξεις
Στo πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και νόθευσης αλκοολούχων ποτών, συνελήφθη χθες 20χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης στην Αθήνα . Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα .

Συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα είναι και ο 43χρονος νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής του καταστήματος.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί στο εν λόγω κατάστημα, β ρέθηκαν εβδομήντα μία (71) φιάλες του οινοπνευματώδους ποτού βότκα, οι οποίες ήταν προϊόντα απομίμησης, το περιεχόμενο τους ήταν αμφιβόλου ποιότητος και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι .
Συγκεκριμένα, από το Τελωνείο Αθηνών διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 672,61 ευρώ.
Ο 20χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατασχεθείσες φιάλες θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.