3/12/15

Είχαν πολλά ...



Μακάβρια ευρήματα του ιατροδικαστή για το διπλό έγκλημα στην Αίγινα


Ζωντανούς έκαψαν, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, την 71χρονη και τον 44χρονο ανιψιό της, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες από τη μέση και πάνω σε μονοκατοικία στην περιοχή Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού υπήρχαν εμφανή ίχνη «ψαξίματος» στο σπίτι, ενώ δεν βρέθηκε και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, οι δύο άτυχοι άνθρωποι είχαν χτυπήματα σε πολλά σημεία του σώματός τους και είχαν λιποθυμήσει πριν οι δύο δράστες βάλουν φωτιά για να τους κάψουν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν «κλειδί» της υπόθεσης τις αναφορές του 44χρονου θύματος ότι είχε εισπράξει μεγάλο ποσό από την πώληση μίας κατοικίας συγγενικού του προσώπου αλλά και ότι είχε και άλλα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής είναι σε «καλό σημείο» σχετικά με τον εντοπισμό των δραστών και ίσως αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες. Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα από το προσωπικό περιβάλλον και τον κοινωνικό περίγυρο των δύο θυμάτων.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού του Σαρωνικού δεν υπήρχαν άλλες ληστρικές επιθέσεις. Σημαντικά στοιχεία για την έρευνα συγκεντρώνονται από δείγματα DNA στον τόπο του εγκλήματος, από αναλύσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων αλλά και σημαντικές μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τα θύματα αλλά και «ύποπτες» κινήσεις την ημέρα του διπλού φονικού.