8/1/16

Ελβετίδα στους Κήπους του ISIS


«Θα πολεμήσω για τον ISIS. Ντρέπομαι που είμαι Ελβετή» φέρεται να είπε η 29χρονη Φραντζίσκα, στους αστυνομικούς που την εντόπισαν στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου, βλέποντας τα στοιχεία ταυτότητάς της στη λίστα της Ιντερπόλ με τα εξαφανισμένα άτομα.
«Ντρέπομαι που είμαι Ελβετή. Βαφτίστηκα από επιλογή μουσουλμάνα και θέλω να πάω στη Συρία για να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Θέλω να γεννήσω παιδιά για να πολεμήσουν για τον Αλλάχ» συμπλήρωσε, όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ήρθαν σε επαφή μαζί της.
Μερικές μέρες αργότερα όμως, ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο οδηγήθηκε κατηγορούμενη για την αρπαγή του παιδιού της από τον Αιγύπτιο σύζυγό της αρκέστηκε να δηλώσει ότι «αποφάσισα να πάω στη Συρία γιατί μόνο εκεί υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη».
Όλες οι γνωστές μυστικές υπηρεσίες του κόσμου ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό και τις αναφορές λατρείας του τζιχάντ. Η 29χρονη ζούσε μαζί με τον άντρα της, ο οποίος είναι ευκατάστατος επιχειρηματίας, στην Αίγυπτο. Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής, διακατέχεται από θρησκευτικό φανατισμό και δήλωνε ότι κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να πάει στη Συρία και να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.
Βέβαια αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να διωχθεί η πρόθεσή της. Άλλωστε δεν εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για κάποιο αδίκημα. Έτσι, η γυναίκα δηλώνει ότι με το πρώτο μέσο που θα βρει θα φύγει για τη Συρία. Η 29χρονη είναι παντρεμένη με έναν Αιγύπτιο επιχειρηματία με τον οποίο έκανε ένα παιδί, τον Άνταμ, που σήμερα είναι πέντε ετών.
Πριν λίγες εβδομάδες ο Αιγύπτιος κατήγγειλε στις Αρχές ότι η γυναίκα του απήγαγε το παιδί τους και έτσι η Interpol εξέδωσε σήμα για τον εντοπισμό τους. Στις 2 Ιανουαρίου 2016 επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου με προορισμό την Τουρκία. Τα στοιχεία της ήταν στη λίστα της Ιντερπόλ με τα εξαφανισμένα άτομα και κρατήθηκε σε καθεστώς προσωρινής φύλαξης στο Α.Τ. Φερρών. Ο Αιγύπτιος άντρας της ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της και ταξίδεψε από την πατρίδα του στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού του, κάτι που φαίνεται να έχει κερδίσει στην πατρίδα του. Το δικαστήριο έγινε χθες το πρωί και τελικά κέρδισε την επιμέλεια ο πατέρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον της συζύγου του για την αρπαγή του ανηλίκου.
Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωνε χθες ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν τη δικαιοδοσία να την κρατήσουν άλλο και πως δυστυχώς δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η γυναίκα να αποχωρήσει από τη χώρα μας.