7/1/16

Mια του κλέφτη, δυο του κλέφτη


Σε δεκαέξι (16) ακόμη υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στην Κέρκυρα εντοπίστηκε η δράση 45χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, την Δευτέρα 07.09.2015.
Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε σχηματισθεί σε βάρος του, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, είχε εξαπατήσει, με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών μεσιτείας σε αγοραπωλησίες ακινήτων, δεκαέξι ακόμη πολίτες στην Κέρκυρα, αποσπώντας προκαταβολές χρηματικών ποσών που συνολικά ανέρχονται στις 13.375 ευρώ.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, διαβιβάσθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας .

ΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την δράση ενός 45χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, τερμάτισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική έρευνα και επιτυχημένη αστυνομική παρέμβαση.
Συνολικά, η συστηματική , κατ΄ εξακολούθηση και «επαγγελματική» του δράση εντοπίζεται σε (21) υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών μεσιτείας στην διαδικασία πώλησης ακινήτου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη την Δευτέρα (07.09.2015) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα αναλυτική και μεθοδική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η μεθοδολογία και το εύρος της κακουργηματικής δράσης του 45χρονου.
Η συνήθης πρακτική του περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών από τα υποψήφια θύματα του, που κυμαίνονταν από 150 έως και 10.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την προώθηση της πώλησης του ακινήτου τους.
Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις με τα υποψήφια θύματα – πωλητές τα οποία με διάφορα τεχνάσματα τους έπειθε για την φερεγγυότητα του στην παροχή των υπηρεσιών μεσιτείας και την εξασφάλιση της πώλησης του ακινήτου τους με σημαντικό χρηματικό τίμημα.
Μέχρι στιγμής η λεία του ανέρχεται στο ποσό των 33.000 ευρώ περίπου τα οποία αντιστοιχούν στις προκαταβολές που έλαβε από (21) πολίτες που έπεσαν θύματα της συστηματικής του εξαπάτησης.
Από τις υποθέσεις αυτές ξεχωρίζουν η εξαπάτηση:
  • ενός 57χρονου στις αρχές του 2014 , από τον οποίο έλαβε το ποσό των 10.000 ευρώ,
  • μιας 76χρονης το Μάρτιο του 2012 από την οποία έλαβε το ποσό των 2.700 ευρώ
  • ενός 55χρονου τον Σεπτέμβριο του 2014 από τον οποίο έλαβε το ποσό των 2500 ευρώ καθώς και ενός ακόμη 37χρονου από τον οποίο τον Απρίλιο του 2013 έλαβε το ποσό των 2.549 ευρώ
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που έλαβε από έναν 70χρονο ημεδαπό ως μέρος της προκαταβολής για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου του. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 45χρονος είχε λάβει επιπλέον από τον 70χρονο, το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσό των 1000 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων είσπραξης χρημάτων, επαγγελματική σφραγίδα με τα στοιχεία του 45χρονου, τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, μεγάλος αριθμός εγγράφων και συμβολαίων ακινήτων, τοπογραφικών οικοπέδων και υπεύθυνων δηλώσεων εξουσιοδότησης.
Σε βάρος του 45χρονου υπήρχαν σε ισχύ περιοριστικοί όροι του Ανακριτή Κέρκυρας, για αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις.
Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στην Ανακριτική Αρχή Κερκύρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.