4/2/16

Σικέ ληστεία από Σεκιουριτάδες

ΕΛΤΑ ΒΟΛΟΥ

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, υπόθεση ψευδούς καταγγελίας για ληστεία και υπόθεση κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόλο.
Συνελήφθησαν σήμερα (03-02-2016) το μεσημέρι στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 51χρονος διαχειριστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ο 23χρονος υπάλληλός του και ένας 27χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Ειδικότερα, σήμερα (03-02-2016) το πρωί ο 51χρονος διαχειριστής της εταιρείας κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές ότι ο ίδιος μαζί με τον υπάλληλό του κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας με θωρακισμένο όχημα, στο πλαίσιο χρηματαποστολής των ΕΛ.ΤΑ., έπεσαν θύματα ληστείας από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι με την απειλή όπλων τύπου Kalashnikov , τους αφαίρεσαν το σάκο χρηματαποστολής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων προέκυψε άμεσα ότι ο 51χρονος είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς την προαναφερόμενη ληστεία, προκειμένου να αιτιολογήσουν την υπεξαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, χθες (02-02-2016) το απόγευμα από τα ΕΛ.ΤΑ. της πόλης.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 51χρονος παρέδωσε μέρος του προαναφερόμενου ποσού σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έως και σήμερα σε βάρος άλλης εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με την οποία συνεργαζόταν.
Από την κατοχή του 51χρονου και του 27χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (51.845) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της ζημιωθείσας εταιρείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα.