2/2/16

Για τα πρόβατα ...


Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα η οποία το περασμένο καλοκαίρι, διέπραττε ζωοκλοπές και κλοπές οχημάτων στην Ηλεία.
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 47, 37 και 35 ετών, σε βάρος των όποιων και δυο ακόμα συνεργών τους, (άνδρας -γυναίκα), των όποιων τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της ζωοκλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα οι δράστες, ενεργούσαν νυκτερινές ώρες, αφαιρώντας φορτηγά αυτοκίνητα, μικρού ωφέλιμου φορτίου, με τα οποία μετέβαιναν σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας και αφαιρούσαν ζώα από στάβλους και αγροκτήματα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, έχουν έως τώρα εξιχνιάσει, τρεις κλοπές φορτηγών και πέντε ζωοκλοπές, στις περιοχές Αγία Μαύρα, Σαβάλια, Μυρτιά, Νεοχώρι, Βάρδα, Λεχαινά και Γαστούνη, όπου οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά (3) οχήματα και (181) πρόβατα.
Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες κατηγορουμένων, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο κυνηγετικά όπλα, τα οποία οι δράστες κατείχαν παράνομα, πληθώρα τηλεφωνικών συσκευών, καθώς και εξήντα έξι από τα πρόβατα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες πουλούσαν τα ζώα που αφαιρούσαν σε ιδιώτες στη Δυτική Αχαΐα, ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ανέρχεται στις (24.600) ευρώ
Παράλληλα, από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και όλα τα οχήματα, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ζωοκλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.