11/3/16

Την πυροβόλησε ο γιο της

Είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πως ο γιος της «αδημονεί να ρίξει με πιστόλι»

ΗΠΑ: Υπέρμαχος της οπλοκατοχής πυροβολείται από τον 4χρονο γιο της
Η 31χρονη Τζέιμι Γκιλτ, κάτοικος του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Φανατική Ρεπουμπλικανή και «ακτιβίστρια» υπέρ της ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων.

Μια λάτρις των όπλων και ακτιβίστρια υπέρ της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες πυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, από τον μόλις τεσσάρων ετών γιο της, ενόσω, μάλιστα, βρισκόταν στο τιμόνι. Το προηγούμενο βράδυ, η 31χρονη Τζέιμι Γκιλτ, κάτοικος του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, είχε αναρτήσει μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ανέφερε με περηφάνεια πως ο γιος της «αδημονεί να ρίξει με πιστόλι».

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως το μικρό αγοράκι καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και με κάποιο τρόπο βρέθηκε στην κατοχή του ένα 45άρι πιστόλι. Το παιδί πυροβόλησε τη μητέρα του στην κοιλιακή χώρα. Το τραύμα της Γκιλτ η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο ήταν διαμπερές.

Η Τζέιμι Γκιλτ είναι φανατική Ρεπουμπλικανή και στηρίζει τον επίσης υπέρμαχο της οπλοκατοχής Τεντ Κρουζ. Κάποιες αναρτήσεις της στο Facebook κινούνται στα όρια του ρατσισμού ενώ συχνά αναρτά μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία διατυμπανίζει την αγάπη της για τα όπλα και παρουσιάζει τις απόψεις της υπέρ του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Ενδεικτική των απόψεών της είναι ανάρτησή της στην οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως «στην περίπτωση που κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου ή προσπαθήσει να βλάψει εμένα ή την οικογένειά μου, θα πυροβοληθεί και, το πιθανότερο, θα σκοτωθεί. Είναι δικαίωμά μου να προστατεύω τον εαυτό μου. Όχι το να κάθομαι και να περιμένω να έρθει κάποιος να μαζέψει το πτώμα μου ή να με πάει στο νοσοκομείο αφότου με έχουν βιάσει και δείρει».

Λόγω της κατάστασης της υγείας της, η αστυνομία δεν έχει μπορέσει να πάρει κατάθεση από την Γκιλτ και δεν έχει αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος της με την κατηγορία της πλημμελούς προστασίας και επιτήρησης ανηλίκου.