11/3/16

Κρυψώνα

Στον προφυλακτήρα



Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εγκληματικό κύκλωμα, με τον χαρακτήρα οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Ζάκυνθο.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου ταυτοποιήθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του ηγετικού στελέχους, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, εμπλέκονται συνολικά πέντε (5) άτομα, τρείς αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και ο 39χρονος, αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, φερόμενος ως «αρχηγός», τους οποίους βαρύνουν οι κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, μεταφορά αποθήκευση και πώληση ακατέργαστης κάνναβης καθώς και της νομοθεσίας που διέπει τους αλλοδαπούς.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2015 και έχει διακινήσει τουλάχιστον πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβη, ενώ το εκτιμώμενο κέρδος από την παράνομη δράση τους υπολογίζεται ότι αγγίζει τις (25.000) ευρώ.
Η αστυνομική επιχείρηση που κλιμακώθηκε χθες (09-03-2016), είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν αρχικά στο λιμάνι της Ζακύνθου δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής ηλικίας 30 και 41 ετών, οι οποίοι ανήκουν στον βασικό πυρήνα της ομάδας ως μεταφορείς, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που επέβαιναν, βρέθηκαν τρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριών κιλών περίπου.
Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία 67χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (1.740) ευρώ, ενώ σε κοντινό βοηθητικό χώρο αυτής, πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (649) γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, στην οικία 41χρονου ημεδαπού μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Ζακύνθου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζονται.