12/5/16

Χρηματοδότης κόμματος και "Βαρόνος"?


BARONOS
H εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που έγινε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί πολιτική θύελλα στην Αλβανία.
Κι αυτό γιατί ένα από τα αρχηγικά μέλη του διεθνούς κυκλώματος, φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών στους Αγίους Σαράντα, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Ράμα και τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών Kliment Balili είναι το πρόσωπο που από χθες το μεσημέρι κυριαρχεί στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα είχε κατονομαστεί ως "βαρώνος των Βαλκανίων" από τον Πρόεδρο και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία με μπαράζ δηλώσεων, ζητούν τόσο τη σύλληψή του όσο και την παραίτηση του Υπουργού Ταχίρι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής τους για τη διακίνηση ναρκωτικών εδώ κι αρκετούς μήνες.
Ο Ballili υποχρεώθηκε να δώσει δήλωση στη δημοσιότητα με την οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών.
Επιπλέον, απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ισχυριζόμενος ότι «τα κίνητρά τους είναι πολιτικά».
Τον Μάρτιο του 2016 ενδεικτικά, εν μέσω προετοιμασίας για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στη δυτική Ευρώπη, ο «Kelly» όπως αναφέρεται στην έκθεση της ελληνικής αστυνομίας, φέρεται να μεσολάβησε ώστε το φορτηγό με τα ναρκωτικά να περάσει δίχως πρόβλημα τον τελωνειακό έλεγχο, ενώ από υποκλαπείσες συνομιλίες εμφανίζεται ως το άτομο που είχε την ευθύνη για τη μεταφορά χασίς με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία στα νησιά του Ιονίου και από εκεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.
Μάλιστα, πριν το κύκλωμα αποπειραθεί να ξεφορτώσει 600 και πλέον κιλά χασίς σε ερημική βραχονησίδα στη Ζάκυνθο, ο «Kelly» είχε στείλει στην Ελλάδα δύο συνεργούς του με εντολή να μισθώσουν παραλιακό σπίτι στη Λευκάδα για την απόκρυψη των ναρκωτικών.