20/5/16

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με χειροβομβίδα



Δεν το δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. – Ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει καταγγελίες
Αυτοκίνητο παγιδευμένο με χειροβομβίδα βρέθηκε στο Ναύπλιο

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που ήταν παγιδευμένο με χειροβομβίδα στο Ναύπλιο στα τέλη Απριλίου. Από την πλευρά της ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν έχει δημοσιοποιήσει οτιδήποτε.

Το ΙΧ ανήκει σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και νυκτερινών κέντρων που είχε προχωρήσει προ μερικών ετών σε καταγγελίες εναντίον στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης ότι είχαν ζητήσει «μίζες» για έγκριση κοινοτικών κονδυλίων, ενώ φέρεται να είχε προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες σε βάρος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για θέματα αποζημίωσης από παροχή πληροφοριών!

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., το παγιδευμένο ΙΧ μάρκας Smart βρέθηκε το πρωί της 30ής Απριλίου 2016 στο πάρκινγκ νυκτερινού κέντρου στο 2ο χιλιόμετρο της οδού Νέας Κίου - Ναυπλίου. Εντοπίστηκε πετονιά με την οποία ήταν δεμένη η χειρολαβή της πόρτας στη θέση οδηγού, η οποία κατέληγε στην περόνη χειροβομβίδας αμυντικού τύπου που βρισκόταν στην άσφαλτο, πίσω από τον δεξιό τροχό του Smart, σκεπασμένη με φύλλα δέντρου. Στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί που εξουδετέρωσαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό και παρέλαβαν τη χειροβομβίδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του ΙΧ ο οποίος αναφέρθηκε σε ορισμένα «εκκρεμή ζητήματα» που είχε με ιδιώτες αλλά και αστυνομικούς. Δεν προχώρησε ωστόσο σε περαιτέρω διευκρινίσεις ενώ επεσήμανε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε δεχθεί απειλές.