22/6/16

Οι Χαλκιδιώτες

Οι Αποδείξεις

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (21-06-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκίδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 & 21 ετών, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περεταίρω διακίνησής τους από τους δύο συλληφθέντες, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές νομότυπες έρευνες, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Στην οικία του 21χρονου (επιμελώς κρυμμένα - θαμμένα σε παρτέρι της αυλής).
  • (2) «πλάκες» ηρωίνης, συνολικού καθαρού βάρους (387) γραμμαρίων,
  • ποσότητα κοκαΐνης, μεικτού βάρους (11,2) γραμμαρίων και
  • (1.950) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Σε δωμάτιο – αποθήκη (ομοίως στην αυλή της ανωτέρω οικίας), την οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως χώρο πώλησης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στο εσωτερικό αυτής.
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • διάφορα σύνεργα για το διαχωρισμό, τη χρήση και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον συσκευασίες, σπάτουλες, καλαμάκια κ.α.),
  • διάφορα μπλοκ σημειώσεων, με τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών,
  • το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και (3) κινητά τηλέφωνα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, κατά περίπτωση, καθώς και στην οικία του 34χρονου.
  • ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (53,7) γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των (1.080) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την (08-06-2016), είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας είχαν ομοίως συλληφθεί δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 & 34 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.