25/8/16

Ανθρωπόμορφα ζώα

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκλημα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 47χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, που διαπράχτηκε την 11 Αύγουστου 2016, εντός καταστήματος ψιλικών που διατηρούσε στον Άγιο Παντελεήμονα.
Σημειώνεται ότι το θύμα είχε βρεθεί στον ημιώροφο του καταστήματος, με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα ενώ ο λαιμός του ήταν περιτυλιγμένος με ζώνη παντελονιού και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος προκλήθηκε συνδυαστικά από κακώσεις προκληθείσες από θλών και αμβλύ όργανο, ταυτόχρονα με βασανισμό με αιχμηρό αντικείμενο και επακόλουθο στραγγαλισμό.

Όπως πρόεκυψε δράστες της ανθρωποκτονίας είναι (3) υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (24 Αύγουστου 2016), με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, στο πλαίσιο ποινικής κακουργηματικής δικογραφίας, που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Η ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών επετεύχθη κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και αξιοποίησης όλων των ερευνητικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες, τις πρωινές ώρες της 11-8-2016 μετέβηκαν στο κατάστημα, με σκοπό την ληστεία και αφού επιτέθηκαν στο θύμα προκαλώντας του τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι, στη συνέχεια έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του με καλώδια, τον βασάνισαν και τελικώς τον στραγγάλισαν με τη χρήση ζώνης παντελονιού.
Οι συλληφθέντες δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία και όπως εξακριβώθηκε δύο εξ αυτών είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστεία.