10/8/16

Σπαρτιάτικες φυλωσσιές ...

Οι Αποδείξεις


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -2.103- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν -2.103- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 μέτρων περίπου, έκαστο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.