8/9/16

Η σοδειά του Μαραθώνα

Xρηματικό όφελος από την πώληση των ποσοτήτων κάνναβης υπολογίζεται σε -500.000- ευρώ


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κάνναβης.
Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης καλλιέργειας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, εντοπίσθηκαν στην περιοχή δύο (2) εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, ειδικά διαμορφωμένων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση.
Από την επιτήρηση των χώρων και την ευρύτερη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εγκληματική δράση της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5ης και πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στις περιοχές Άνω και Κάτω Σουλίου Μαραθώνα, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 ετών και μία 46χρονη ημεδαπή
Επιπλέον εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης των δύο (2) φυτειών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  -1.294- δενδρύλλια κάνναβης
  •  εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
  •  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  •  τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε προγενέστερο χρόνο και στους ίδιους χώρους είχαν προβεί σε καλλιέργεια-συγκομιδή φυτών κάνναβης, τα οποία μετά την επεξεργασία τους διακινούσαν στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.
Το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την προαναφερθείσα πώληση, καθώς και το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης υπολογίζεται σε -500.000- ευρώ
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.