30/9/16

Συνέλαβαν ένστολους στην Αμυγδαλέζα

Αποτέλεσμα εικόνας για crimes apokalici

Γεια σου Τόσκα με τις ιδέες σου
Αποτέλεσμα εικόνας για αμυγδαλεζα τοσκας
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν ο αξιωματικός υπηρεσίας και δυο σκοποί στην Αμυγδαλέζα μετά την απόδραση δυο παράτυπων μεταναστών που με την θέλησή τους είχαν αποδεχτεί να επιστρέψουν με την θέλησή τους στις πατρίδες τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας τους φρουρούς από τις σκοπιές Σ1, Σ2 και Σ3 για ενημέρωση στο γραφείο του. Δυο από τους μετανάστες που τελούν υπό καθεστώς κράτησης, έκοψαν τα συρματοπλέγματα και την κοπάνησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν όλη τη νύχτα στην Αμυγδαλέζα και οι τρεις ένστολοι και να οδηγηθούν την επομένη στο αυτόφωρο δικαστήριο της Ευελπίδων με την κατηγορία της «απελευθέρωσης κρατουμένων». Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και οι τρεις αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μόλις στις 21 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας,  μετά βαΐων και κλάδων είχε εγακινιάσει το προαναχωρησιακό κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα.
Η απόφαση της επιστροφής είναι όπως ανακοίνωσε ο ίδιος «εθελοντική» και πραγματοποιείται μετά από αίτημα του πρόσφυγα/μετανάστη. Οι εγκαταστάσεις δυναμικότητας 158 ατόμων ανακαινίστηκαν πρόσφατα ενώ στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται και δεύτερος χώρος φιλοξενίας πάλι στην Αμυγδαλέζα δυναμικότητας 152 ατόμων και ο οποίος θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα προς χρήση.