7/10/16

9αρα κόκα ...

(1,5) κιλά μεθαμφεταμίνης και (4.900) χάπια ECSTASY

Σημαντικό πλήγμα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ECSTASY και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.
Πρόκειται για τρία (3) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα για 27χρονη υπήκοο Γερμανίας και δυο υπηκόους Λετονίας, ηλικίας 27 και 24 ετών. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η δράση και τα στοιχεία ενός συνεργού τους, 45χρονου υπηκόου Ισραήλ, ο οποίος αναζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Από τη μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε:
  • διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2016 είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση με διεθνικό χαρακτήρα και σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί ως μέλη στο παράνομο διεθνές δίκτυο και ενεργώντας κατ’ εντολή του αρχηγού της οργάνωσης (τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται), ταξίδεψαν στη χώρα μας με σκοπό να μεταφέρουν διαδοχικά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε άλλο κράτος,
  • διευκρινίστηκαν οι ρόλοι των εμπλεκομένων (αρχηγός-μεταφορέας-αποθηκευτής),
  • σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης, η μεθοδολογία και το προφίλ της εγκληματικής οργάνωσης και
  • προσδιορίστηκε το δρομολόγιο που ακολουθούσαν οι συλληφθέντες καθώς και ο τελικός προορισμός τους.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (03.10.2016), στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος, όπου διέμενε ο 45χρονος Ισραηλινός, ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες, με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους (4.508) γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους (1.475) γραμμαρίων και (4.900) χάπια ecstasy.
Μετά από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντοπίστηκαν και να συνελήφθησαν, χθες (6-10-2016), επ’ αυτοφώρω οι δυο 27χρονοι (Γερμανίδα και Λετονός), τη στιγμή που επιχείρησαν να παραλάβουν τις παραπάνω αποσκευές για λογαριασμό του 45χρονου Ισραηλινού.
Επακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο (2) συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους και επιπλέον βρέθηκε μια ακόμη ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους -4.670- γραμμαρίων. Όπως, προέκυψε η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της.
Συνολικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 κιλών και 178 γραμμαρίων.
  • Μεθαμφεταμίνη βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων.
  • (4.900) χάπια ECSTACY .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης