28/11/16

Τι συνέβη με τον Κυριάκο!

Διασχίζοντας την Πειραιώς με μπλε φάρους?
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλια βελοπουλος


Τετάρτη βράδυ, στην οδό Πειραιώς, ξεχωρίζει μια μαύρη λιμουζίνα, οι μπλε αστυνομικοί φάροι από το … συνοδευτικό όχημα και τη μοτοσυκλέτα αντανακλούν  στα γκρίζα και μουντά κτίρια δίνοντάς τους έστω για λίγο χρώμα. Οι πινακίδες των «συνοδευτικών» με τους μπλε φάρους ίσα που διακρίνονται και μάλιστα με  την δεύτερη ματιά μπορούσε κάποιος να δει πως οι αριθμοί κυκλοφορίας τους δεν είναι καλυμμένοι. Μια ομάδα της ΔΙΑΣ, διέρχεται τυχαία από το σημείο και πέφτει στο δρόμο της λιμουζίνας. Τους κάνει εντύπωση ο τρόπος που κινείται ο «επίσημος» αλλά από διαίσθηση  κάτι δεν τους … κάθεται καλά. Από τον ασύρματο ο συνεπιβάτης της αστυνομικής μοτοσυκλέτας καλεί εν κινήσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης, τους δίνει τους αριθμούς των πινακίδων και πολύ γρήγορα παίρνουν την απάντηση πως τα ΙΧ είναι πολιτικά και όχι συμβατικά ή κρατικά αυτοκίνητα. Τουλάχιστον η «αυθαίρετη» χρήση μπλε φάρων απαγορεύεται ρητά και επιπλέον εμπίπτει και στο νόμο περί «αντιποίησης της αρχής». Στις πρώτες κιόλας συστάσεις ο επιβάτης της λιμουζίνας δείχνει φανερά ενοχλημένος και στο πρόσωπο των ανδρών της ΔΙΑΣ βλέπει  … κομμουνιστικό δάκτυλο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου φέρεται να τους λέει: «Κομμουνιστές είστε, με βάλατε κιόλας στο μάτι πριν προλάβω να κάνω κόμμα;».
Εκείνοι δεν δυσκολεύονται να αντιληφθούν πως ο «επίσημος» πριν καν προλάβει να κατέβει κάτω  είναι ένα γνώριμο πρόσωπο, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κυριάκος Βελόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ, που αρχίζει και διαμαρτύρεται έντονα για την επιμονή τους. Η ανησυχία των ανδρών της ΔΙΑΣ, επιτείνεται όταν διαπιστώνουν πως ένας από τους «συνοδούς» του πρώην Βουλευτή φέρει μαζί του όπλο.   Έτσι οι ένστολοι αποφασίζουν να τους προσαγάγουν όλους όπως και τον Κυριάκο Βελόπουλο στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Εκεί διαπιστώνεται πως ο κάτοχος του όπλου έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ενώ οι συνοδοί που με τις κινήσεις τους στο δρόμο έδιναν τη  εντύπωση πως ίσως και να είναι μυστικοί αστυνομικοί, είναι τελικά απλοί σεκιουριτάδες που συνοδεύουν τον κ. Βελόπουλο, ως πολιτευτή πλέον σ’ όλες του τις περιοδείες όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια. Πρόσφατα ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την  ίδρυση της «Ελληνικής Λύσης», ως ένα ακόμη  νέο πολιτικό φορέα με επικεφαλή τον ίδιο. Μάλιστα μετά την αποτυχία  συνεργασίας με τον Σαμαρά και πριν αυτός εκπέσει του αξιώματός του ως πρωθυπουργός ο κ. Βελόπουλος, αυτοπροβάλλεται ως «φιλορώσος» διατυμπανίζοντας χαρακτηριστικά πως:
«Στο Αιγαίο βλέπετε τι συμβαίνει, και η Γερμανία και οι ΗΠΑ δεν μας προστατεύουν. Στην Κύπρο μας αδειάζει η Βρετανία, δημιουργείται θέμα Τσάμηδων με πλάτη Ιταλίας, ΗΠΑ, Γερμανίας. Είναι μερικά πράγματα που αφορούν τη γεωστρατηγική, τη γεωοικονομία και τη γεωπολιτική στην περιοχή μας. Όλα αυτά δείχνουν λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουμε συμμαχίες ή τουλάχιστον να προσεγγίσουμε άλλους ισχυρούς παίκτες, ώστε αυτοί που έχουν τα κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα».