27/1/17

Με τη ματιά της 25χρονης


Σε ένοπλη ρήξη με το κράτος καλεί η Κων. Αθανασοπούλου

H 25χρονη που κατηγορείται ότι υπέθαλπτε την Πόλα Ρούπα, οδηγείταιται από αστυνομικούς έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, Αθήνα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. Η Πόλα Ρούπα διώκεται ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και είναι σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. 

«Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, η ένοπλη ρήξη με το κράτος και το κεφάλαιο να ξεσπάσει. Επιτιθέμενοι σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους, δημιουργώντας πληγές και ανισορροπία, με τελικό σκοπό την γενικευμένη ένοπλη αντιπαράθεση» σημειώνει μεταξύ άλλων σε κείμενό της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η 25χρονη που συνελήφθη πρόσφατα μαζί με την Πόλα Ρούπα, δηλώνοντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Κ.Αθανασοπούλου σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εν έτη 2017, ζούμε σε μια Ελλάδα των τριών μνημονίων, με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της κοινωνίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Με την ανεργία να μαστίζει ως πανδημία όλες τις ηλικίες, κάνοντας μας να μιλάμε πια όχι για ζωή, αλλά για επιβίωση και τα εργατικά ατυχήματα να έχουν γίνει πια μια είδηση της καθημερινότητας. Την ταξική εκμετάλλευση μεταξύ καπιταλισμού και κοινωνίας να έχει επικρατήσει. Με όλα τα μέτρα να υπογράφονται αναπάντητα.
»Πιστεύω ότι είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, η ένοπλη ρήξη με το κράτος και το κεφάλαιο να ξεσπάσει. Επιτιθέμενοι σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους, δημιουργώντας πληγές και ανισορροπία, με τελικό σκοπό την γενικευμένη ένοπλη αντιπαράθεση.
»Δείχνοντας μέσα από αυτό στην κοινωνία τις προθέσεις σου για την δημιουργία άλλων συνθηκών διαβίωσης, και στο κράτος ότι είναι αντιμέτωπο με μια υπολογίσιμη απειλή, συγκροτημένη πολιτικά και ετοιμοπόλεμη».