7/2/17

Με κόκα

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν, στις 4-2-2017 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 48 και 49 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στη Χώρα μας, με φορτηγό αυτοκίνητο Διεθνών Μεταφορών, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη Χώρα μας και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στην εισαγωγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν, ο μεν 48χρονος ως οδηγός ο δε 49χρονος ως συνοδηγός, στο πορθμείο Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, να επιβαίνουν σε φορτηγό αυτοκίνητο Διεθνών Μεταφορών, εντός του οποίου είχαν αποκρύψει δύο (2) δέματα, με περιεχόμενο ποσότητα κοκαΐνης βάρους δύο (2) κιλών και διακοσίων τριάντα (230) γραμμάριων.
Όπως διαπιστώθηκε, την ποσότητα κοκαΐνης την είχαν παραλάβει στην Ολλανδία και προορίζετο να διοχετευθεί στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  •  Ποσότητα κοκαΐνης βάρους δύο (2) κιλών και διακοσίων τριάντα (230) γραμμάριων κοκαΐνης
  •  Το χρηματικό ποσό των -6.425- ευρώ
  •  Επτά (7) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  •  Ένα (1) Φορτηγό αυτοκίνητο Διεθνών Μεταφορών
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.