14/2/10

Θάνατος-μυστήριο 18χρονης

Νεκρή σε χωράφι εντοπίστηκε το Σάββατο το απόγευμα 18χρονο κορίτσι στον Άγιο Προκόπιο της Κέρκυρας . Η μητέρα της που είναι συνταξιούχος αστυνομικός είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης μια ημέρα νωρίτερα. Όπως όμως είπε στην Ασφάλεια του νησιού, η 18χρονη είχε να επικοινωνήσει με το σπίτι της μια εβδομάδα, αλλά εκείνη ως μητέρα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα επειδή το παιδί της το συνήθιζε, αφού είχε μπλέξει με κακές παρέες.
Το άτυχο κορίτσι δεν έφερε εμφανή ίχνη κακοποίησης ενώ εξετάζεται και η περίπτωση ο θάνατος της να οφείλεται σε κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.
Αν ισχύει αυτό το ενδεχόμενο όμως το ζητούμενο για τις τοπικές αρχές είναι ποιος ήταν ο προμηθευτής της και κάτω απο ποιες συνθήκες το κορίτσι βρέθηκε σε μια αγροτική περιοχή με την οποία δεν είχε καμία σχέση.
Το κακό προηγούμενο με το μυστηριώδη θάνατο κοπέλας στο Αγρίνιο, υποχρέωσε τις διωκτικές αρχές να καλέσουν εσπευσμένα στο νησί τον καθηγητή της ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε απο την Ηγουμενίτσα όχι με πλοίο της γραμμής, αλλά μετά απο εισαγγελική παραγγελία, με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκανε αυτοψία στο χώρο, ενω θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την αιτία θανάτου, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή αλλά κυρίως τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.