13/2/10

Έγδυσαν στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής

Γράφει ο βασίλης χήτος






EXCIUSLVE

Στις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου και ημέρα Πέμπτη στην Ασφάλεια Αττικής το πρωϊ επικρατούσε αναβρασμός καθώς από τα μεσάνυχτα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είχε γίνει ένοπλη επίθεση σε ζευγαράκι και οι δράστες είχαν απαγάγει τη 19χρονη κοπέλα, ενώ στη συνέχεια για να σβήσουν τα ίχνη τους έκαψαν το πρώτο αυτοκίνητο που τη μετέφεραν. Στο αστυνομικό δελτίο ωστόσο καταγράφονταν οι συνηθισμένες διαρρήξεις διαμερισμάτων που καθημερινά συμβαίνουν στην Αττική τα τελευταία χρόνια.
Η διάρρηξη όμως που συνέβη σε σπίτι της Δάφνης με τους ιδιοκτήτες απόντες είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Στο ‘μάτι’ των δραστών μπήκε διαμέρισμα του 1ου ορόφου και σε οδό που βρίσκεται πίσω από το κτήριο της Γυμναστικής Ακαδημίας.
Ο ιδιοκτήτης και θύμα των κακοποιών δεν ήταν όποιος και όποιος αλλά ο ‘νεοφώτιστος’ Διοικητής του 2ου Τμήματος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Το Τμήμα αυτό έχει αναλάβει αποκλειστικά να ασχολείται με το ευαίσθητο κομμάτι που αποκαλείται «Εξωτερική Τρομοκρατία».
Οι δράστες μπούκαραν αργά το πρωϊ και σήκωσαν ότι βρήκαν, εκτός όμως από ηλεκτρικές συσκευές πήραν ακόμη και ρούχα .
Το γεγονός όμως πως πάνω στη βιασύνη τους άρπαξαν από τις ντουλάπες και την αστυνομική στολή, έβαλαν σε …περίεργες σκέψεις τον εν λόγω αξιωματικό που δεν άργησε να υποψιαστεί ότι: » Οι τρομοκράτες της …Αλ Κάϊντα είναι ίσως ικανοί να τον κυνηγούν ακόμη και μέσα στο σπίτι του».
Αποτέλεσμα αυτού ήταν επι δέκα ημέρες να διαθέσει μια ομάδα από τους άνδρες του για να παρακολουθούν το σπίτι του και ότι …κινείται γύρω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται.
Την υπόθεση σε επίπεδο καταγραφής, για να μη διαρρεύσει το περιστατικό ανέλαβε η Ασφάλεια της Δάφνης ενω στη φαντασία του Διοικητή ήρθε να δώσει …έξαψη, η μαρτυρία ειδικού φρουρού που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης και ο οποίος ανέφερε πως εκείνο το πρωϊνό έτυχε να περνά τυχαία με πολιτικά έξω από την πολυκατοικία αλλά του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ύποπτη παρουσία ενός Ασιάτη που βρισκόταν στο σημείο.
Μετά από αυτήν την μαρτυρία ποιος είδε τον αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής και δεν φοβήθηκε.
Αντί να δώσει οδηγίες στους άνδρες του να ασχοληθούν με το εξαιρετικά σοβαρό αντικείμενο της υπηρεσίας τους, τους διέταξε να φυλάνε …καραούλι σε κοντινή πλατεία για να αναγνωρίσουν τον αλλοδαπό με τα χαρακτηριστικά που τους είχε περιγράψει ο ειδικός φρουρός.
Από την πολύωρη παρακολούθηση σε πλατεία της Δάφνης και με τις υποδείξεις του ειδικού φρουρού, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο πρόσωπο ενός Σύριου.
Όταν όμως το ανέφεραν τηλεφωνικά στον Διοικητή τους εκείνος τους απαγόρευσε να τον προσαγάγουν για ανάκριση αλλά να τον ακολουθήσουν κατά πόδας.
Όπως και έγινε με αποτέλεσμα κοτζάμ κλιμάκιο Αντιτρομοκρατικής να σέρνεται πίσω από έναν Σύριο και να βρεθεί από τη Δάφνη στο Νέο Κόσμο όπου και διέμενε ο αλλοδαπός.
Ο θησαυρός όμως αποδείχτηκε άνθρακας με αποτέλεσμα ο Τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να μείνει με την απορία για το ποιες ‘σκοτεινές δυνάμεις’ κρύβονται πίσω από τη διάρρηξη του σπιτιού του και την κλοπή της στολής του.