12/2/10

Φοβήθηκαν αποφυλακίσεις στην υπόθεση Μυλωνά


Με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώνεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Γιώργου Μυλωνά που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου.
Οι δικαστές κατάφεραν να επισπεύσουν τη διαδικασία χωρίς χρονοτριβή, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή, συμπληρώνεται για τους βασικούς κατηγορούμενους το 18μηνο, που είναι και το ανώτατο όριο προφυλάκισης.
Κάτι που σημαίνει πως αν η δίκη δεν είχε ολοκληρωθεί τότε υποχρεωτικά οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι το Σαβατοκύριακο.

Η ετυμηγορία των δικαστών θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη καθώς το μεσιμέρι ολοκληρώθηκε και η τελευταία αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης.
Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων.
Όσοι όμως βρέθηκαν στην αίθουσα το πρωϊ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υποδειγματική αγόρευση του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, που υπερασπίζεται τον Κρητικό Ασημάκη Λαζαρίδη ο οποίος ήταν και ο «μάγειρας» του μεγαλοβιομήχανου τις ημέρες της ομηρίας του.
« Δεν επιθυμώ –είπε ο κ. Γεωργίου απευθυνόμενος στην έδρα- να …προικίσετε τον πελάτη μου με την προίκα του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ο Λαζαρίδης είχε βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση της απαγωγής και δεν έπιασε όπλο στα χέρια του ». Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε η αναφορά του γνωστού δικηγόρου προς το πρόσωπο του καταζητούμενου ληστή.

« Η δίκη –ανέφερε με έμφαση- είναι φτωχή γιατί απουσιάζει από τα έδρανα των κατηγορουμένων ο αρχηγός τους Βασίλης Παλαιοκώστας… ο ημίθεός τους, ο Ρομπέν των δασών. Ο δραπέτης που έχει γίνει ίνδαλμα για ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, από τη στιγμή που το σύστημα εκφυλίστηκε και ποδοπάτησε τις αρχές της κοινωνίας ».