4/3/10

Τρείς συλλήψεις για το 'Υπερτιμημένο"

Απο άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας τα στελέχη της χρηματιστηριακής εταιρείας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ευθύνονται για το υπερτιμημένο ομόλογο του δημοσίου ύψους 280 εκατομμυρίων €.
Στα γραφεία της εταιρείας μια ανάσα απο την Ομόνοια οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Γιώργο Αποστολίδη αλλά και τον πατέρα και γιο Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.
Ο γιος Πρινιωτάκης παραπονέθηκε για καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι.
Το ένταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ειδικός Εφέτης-Ανακριτής κ. Γιώργος Λέκκας, μετά απο σχετικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που τους έκρινε προφυλακιστέους.
Το συμβούλιο κλήθηκε να επιλύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς ο κ. Λέκκας αρχικά είχε προτείνει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 500.000 € για τον καθένα.Έτσι μετά την δακτυλοσκόπιση τους στην ΓΑΔΑ, το πολύ μέχρι αύριο το μεσιμέρι θα έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την προφυλάκισή τους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που επισύρουν ποινές κάθειρξης απο 10 χρόνια μέχρι και τα ισόβια, καθώς διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή σε βάρος του δημοσίου, για ηθική αυτουργία σε απιστία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με την αιφνιδιαστική απόφασή τους οι δικαστές θέλησαν να αποφύγουν τα ...παρατράγουδα που έγιναν στην υπόθεση της SIEMENS όπου βασικοί κατηγορούμενοι την "κοπάνισαν" στο εξωτερικό και μάλιστα πρόωρα, ενώ είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.
Και οι τρείς της "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"είχαν απολογηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Για το τυπικό της υπόθεσης αύριο πριν μεταφερθούν στις φυλακές θα οδηγηθούν πρώτα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για την έκδοση φυλακιστηρίου.