24/4/10

Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με στιλέτο

Κατά αστυνομικών με στιλέτο επιτέθηκε 36χρονος από τον Πύργο την ώρα που άνδρες της Ομάδος ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας επιχειρούσαν να τον συλλάβουν για την εμπλοκή του σε επεισόδιο, κατά την διάρκεια του οποίου είχε τραυματίσει στο κεφάλι ένα 43χρονο.
Ο γνωστός κακοποιός στις διωκτικές αρχές λίγο πριν την παρέμβαση των αστυνομικών πέταξε στο έδαφος και μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,7 γρ ηρωίνης. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πύργου με τις κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων, αντίστασης, κακόβουλης βλασφημίας, απειλής και απρόκλητης έμπρακτης επίθεσης. Αφού του άσκησε δίωξη τον περέπεμψε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε σαρανταοκτάωρη προθεσμία.
Η επίθεση…
Προχθές το απόγευμα λίγο πριν 6:00 οι άνδρες της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ενημερώθηκαν από το κέντρο για ένα επεισόδιο στην οδό Παυσανίου ανάμεσα στον 36χρονο και σε ένα 43χρονο. Αφού πληροφορήθηκαν το ποιος είναι αυτός που εμπλέκεται με πολύ προσεκτικό τρόπο κατάφεραν να πλησιάσουν στο σπίτι όπου γινόταν ο διαπληκτισμός μεταξύ των δύο αντρών. Ο 36χρονος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έριξε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία με περίπου 0.7 γραμμάρια ηρωίνης.
Δίχως να χάσει χρόνο ο γνωστός στην Αστυνομία από την πλούσια παραβατική του συμπεριφορά έβγαλε το πτυσσόμενο στιλέτο που είχε μαζί του και επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε ο 36χρονος κακοποιός έβριζε και απειλούσε τους άνδρες της «ΔΙ. ΑΣ» ενώ είχε παρατεταμένο το στιλέτο προς την πλευρά των αστυνομικών που κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον ακινητοποιήσουν χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους δύο που είχαν πάει στο επεισόδιο και τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πύργου όπου και κρατείται, μαζί με τον 43χρονο που είχε τραυματίσει στο κεφάλι.
Τι είχε προηγηθεί
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 43χρονος κατέθεσε ότι προχθές μισή ώρα μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ο 36χρονος του επιτέθηκε με το στιλέτο και τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Όπως είπε λοιπόν στους αστυνομικούς ο 36χρονος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του τη στιγμή που ο ίδιος απουσίαζε, και τον περίμενε να επιστρέψει.
Μόλις τον είδε να πλησιάζει στο σπίτι βγήκε μπροστά και άρχισαν να διαπληκτίζονται φραστικά με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Όπως αναφέρει λοιπόν στην κατάθεσή του 43χρονος, τον τραυμάτισε στο κεφάλι με το στιλέτο ενώ ο 36χρονος ενώ ο ίδιος κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με σωλήνα…