9/4/10

Οι αδελφοί "Ντάλτον" της Εύβοιας

Συνελήφθησαν, την 23.30 ώρα χθες (08-04-2010) στη Χαλκίδα, δυο (2) ημεδαποί (αδέλφια) 35 και 37 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι ομοίως, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας για πρόκληση έκρηξης, εμπρησμό, κατοχή υλικών πρόσφορων για πρόκληση εκρήξεων, παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ανωτέρω τόπο και χρόνο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης μας να κινούνται ύποπτα, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας του πατρός τους) και σε έλεγχο που επακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και τρεις (3) φορητοί ασύρματοι.
Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν είχαν μεταβεί από κοινού, στο χώρο του Σκοπευτικού Ομίλου Νομού Ευβοίας, (θέση Ριτσώνα Χαλκίδας), όπου:
Ø Ο 35χρονος, έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα και φέροντας φορητό ασύρματο, αφού διέρρηξε με σιδηρολοστό την σιδερένια πόρτα του γραφείου του Ομίλου, προκάλεσε εμπρησμό, χρησιμοποιώντας δύο (2) γκαζάκια βουτανίου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του γραφείου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας άλλα τέσσερα (4) γκαζάκια βουτανίου, προκάλεσε εμπρησμό σε αυτομεταφερόμενο μεταλλικό γραφείο του ιδίου Ομίλου, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Τέλος αποχωρώντας από το σημείο, ανέγραψε με σπρέϋ στους τοίχους των εγκαταστάσεων του Ομίλου, υβριστικά συνθήματα ποικίλου περιεχομένου.
Ο 37χρονος, κατά το χρόνο διενέργειας των παραπάνω πράξεων ευρίσκετο εντός του αυτοκινήτου και παρείχε άμεση συνδρομή στον αδελφό του, με τη χρήση δύο (2) φορητών ασυρμάτων για άμεση ενημέρωση - ειδοποίηση.
Σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρεις (3) εκπαιδευτικές χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, με εκπαιδευτικό πυροκροτητή ήδη ενεργοποιημένο (πυροδοτημένο),
ένα σώμα επιθετικής χειροβομβίδας άνευ γομώσεως και πυροκροτητή,
δέκα οκτώ (18) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια),
μία (1) ξιφολόγχη,
δύο (2) δίκοπα ξιφίδια,
τρία (3) μαχαίρια, εκ των οποίων ένα (1) στρατιωτικού τύπου,
πέντε (5) ημιαυτόματα κυνηγετικά όπλα και δύο (2) πιστόλια, τα οποία κατείχαν νόμιμα, ως μέλη του εν λόγω Σκοπευτικού Ομίλου.
Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στις παραπάνω πράξεις, για να εκδικηθούν τον Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου (του οποίου είναι μέλη), επειδή επρόκειτο να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής τους, την 23.30 ώρα χθες (08-04-2010) στη Χαλκίδα, δυο (2) ημεδαποί (αδέλφια) 35 και 37 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι ομοίως, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας για πρόκληση έκρηξης, εμπρησμό, κατοχή υλικών πρόσφορων για πρόκληση εκρήξεων, παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών και του νόμου περί όπλων.