8/5/10

2.500,00 euro το "κεφάλι"

Από αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών υπηκόων Ιράκ. Συγκεκριμένα την 07-05-2010 και ώρα 03.30΄στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, στερούμενοι ισχυρών ταξιδιωτικών εγγράφων, να μεταφέρουν από κοινού με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα δέκα (10) λαθρομετανάστες υπηκόους Ιράκ που συνόδευαν τρία (3) ανήλικα.
Οι ανωτέρω ανέμεναν σε ερημικό σημείο σε απόσταση εννέα (9) χιλιομέτρων από το Λιμάνι με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει και αφού συνεργάτης τους θα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, προς αποφυγή ενδελεχούς ελέγχου. Τελικός προορισμός τους ήταν η Γερμανία.
Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά Ολλανδικά Διαβατήρια, στα οποία είχαν επικολληθεί φωτογραφίες τους από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Επίσης οι δύο οδηγοί κατείχαν και επέδειξαν πλαστές Ολλανδικές άδειες ικανότητος οδηγήσεως.
Για κάθε μεταφερόμενος θα καταβάλλονταν το χρηματικό ποσό των 2.500 ΕΥΡΩ από συγγενικό τους πρόσωπο στην χώρα τους, μετά την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.