21/5/10

Με sms πήρε τις απαντήσεις για τα θέματα

Συνελήφθησαν σήμερα στον Ιαλυσό Ρόδου, από Αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, δύο μαθητές της Γ΄ τάξεως του Λυκείου Ιαλυσού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των γραπτών Πανελληνίων Εξετάσεων, σύμφωνα με καταγγελία της Διευθύντριας του Λυκείου, ο ένας μαθητής κατελήφθη - έξω από τουαλέτα που είχε ζητήσει να μεταβεί - να κατέχει μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, στην οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν σταλεί με γραπτό μήνυμα ( sms ) απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα «Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων».
Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι το γραπτό μήνυμα είχε αποσταλεί από συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτησίας 39χρονης ημεδαπής δημοτικής υπαλλήλου και καθηγήτριας σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης στον Ιαλυσό Ρόδου. Η συσκευή βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο της, ενώ η ίδια αναζητείται.
Ο άλλος μαθητής, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, κατείχε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτησίας της μητέρας του, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν απενεργοποιημένη.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των δύο μαθητών για τα προαναφερόμενα αδικήματα, ενώ με εντολή του αφέθησαν ελεύθεροι τις απογευματινές ώρες σήμερα.
Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των μαθητών κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού