30/6/10

22 καταστήματα είχαν ανοίξει 4 Αλβανοί

Μεσημβρινές ώρες της 27-06-2010, στο Γαλάτσι και στο Ν. Κόσμο, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί , υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 15, 16, 19 και 23 ετών κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες , σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε με θραύση του ομφαλού της κλειδαριάς, είτε με θραύση των γυάλινων εισόδων τους και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει είκοσι δύο (22) κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων και αναλυτικά:
· Πέντε (5) στη περιοχή του Αλίμου.
· Οκτώ (8) στη περιοχή της Ηλιούπολης.
· Επτά (7) στη περιοχή της Αργυρούπολης.
· Μία (1) στη περιοχή των Πατησίων.
· Μία (1) στη περιοχή του Γαλατσίου.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων που θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.