12/6/10

Το παραεμπόριο καλά κρατεί

Ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σημειώθηκαν για παραεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, τροχαίες παραβάσεις, παράνομη μίσθωση κτιρίων και άλλα αδικήματα. Την 10 και 11/6/ 2010 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α. Παραεμπόριο:

· Σε ελέγχους που ενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους –πλατείες του κέντρου της Αθήνας ελέγχθηκαν -92- άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά -2.477- είδη τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

Β. Παράνομη μίσθωση κτιρίων και υγειονομικές παραβάσεις:

· Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν δύο (2) κτίρια και προσήχθησαν ογδόντα δύο (82) άτομα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους επτά (7) γραμμαρίων και ογδόντα πέντε (85) μαχαίρια. Μετά τον έλεγχο συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προέβησαν στην απολύμανση των κτιρίων.

Γ. Τροχαίες παραβάσεις:

· Σε ελέγχους τροχαίας, για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Αθηνών-Σουνίου, επιβλήθηκαν -131- διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν -42- άδειες ικανότητας οδήγησης, -10- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και -15- άδειες κυκλοφορίας οχήματος.

Σε ελέγχους τροχαίας για διαπίστωση παραβάσεων στάθμευσης, πλησίον νυχτερινών κέντρων, επιδόθηκαν -41- κλήσεις παράνομης στάθμευσης και συνελήφθησαν δύο (2) υπεύθυνοι και δύο (2) υπάλληλοι που αυθαίρετα καταλάμβαναν τμήματα οδοστρώματος για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε πελάτες των καταστημάτων.

Δ. Άλλα αδικήματα:

Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Α. Λιοσίων, Αχαρνών, Μεγάρων και Σπάτων :

· Ελέγχθηκαν : -72- άτομα, -30- οχήματα και -7- οικίες.

· Προσήχθησαν : -59- άτομα.

· Συνελήφθησαν : -8- άτομα (Ν. περί ναρκωτικών -1-, Ν. περί όπλων -1- , φυγόποινοι -6-). ·Βεβαιώθηκαν : 12 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.