19/6/10

Οι έλεγχοι αποδίδουν

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, την 14-06-2010 και ώρα 14.00΄, Αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας που εκτελούσαν υπηρεσία Αστυνομικού – Διαβατηριακού ελέγχου, διενήργησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός, με συνεπιβάτες, 36χρονο και 29χρονο αλλοδαπούς, κατά τον οποίο, ο οδηγός του οχήματος, επέδειξε άδεια κυκλοφορίας Γερμανικών Αρχών, επί της οποίας ως ιδιοκτήτης αναγράφονταν ο ίδιος. Κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η άδεια ήταν εξ’ ολοκλήρου πλαστή, καθόσον επί του σώματός αυτής είχε τεθεί κακέκτυπη σφραγίδα Γερμανικών Αρχών. Κατά την αναζήτηση του οχήματος με αριθμό πλαισίου, στη Βάση Δεδομένων SCHENGEN ( S . I . S .), διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένο, ως όχημα κλεμμένο - απωλεσθέν – εγκαταλειμμένο.
Κατά τον εμπεριστατωμένο έλεγχο του οχήματος, ανευρέθηκε η γνήσια άδεια κυκλοφορίας Γερμανικών Αρχών, με στοιχεία κατόχου μία Γερμανική εταιρεία ενοικιάσεως αυτ/των, από την οποία ο 29χρονος αλλοδαπός είχε ενοικιάσει το προαναφερθέν όχημα, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.
Εν συνεχεία, ο 27χρονος αλλοδαπός, προμηθεύτηκε την πλαστή άδεια κυκλοφορίας και ακολούθως, από κοινού, οι ανωτέρω τρεις δράστες, επιχείρησαν να εξάγουν από τη Χώρα μας το πολυτελές όχημα με σκοπό την μετέπειτα πώλησή του.
Κατασχέθηκαν το ανωτέρω αυτοκίνητο, μετά των πινακίδων κυκλοφορίας του και οι δύο (2) άδειες κυκλοφορίας .
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.