15/7/10

42χρονη έκανε "μαιμού"εράνους

Συνελήφθη, την 15.00 ώρα της 14-7-2010, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 42χρονη ημεδαπή, για απάτη και παραβάσεις Νόμου περί ενέργειας εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Στη παραπάνω υπηρεσία περιήλθε πληροφορία ότι ανωτέρω ημεδαπή εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, επικαλούμενη την εκπρόσωπο διαφόρων συλλόγων, ατόμων με προβλήματα υγείας, οργανώνοντας παράνομα λαχειοφόρους αγορές, εκδίδοντας και διαθέτοντας προς πώληση λαχνούς αξίας δύο (2) ευρώ έκαστος, εισπράττοντας η ίδια τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Στα πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ για την αγορά αντίστοιχων λαχνών από την ανωτέρω δράστιδα, η οποία μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη από Αστυνομικούς παραπάνω υπηρεσίας.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) Το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ
β) Χρηματικό ποσό των εννιακοσίων εξήντα πέντε (965) ευρώ
γ) Εκατόν ενενήντα τρεις (193) λαχνοί με την ένδειξη «υπέρ του συλλόγου
ΑΓΓΕΛΟΣ, παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις»
δ) Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία ατόμων – αγοραστών κ.λ.π
Σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) μπλόκ, με τμήματα (στελέχη) λαχνών τους οποίους είχε διαθέσει ήδη προς πώληση, με την χαρακτηριστική ένδειξη «υπέρ των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία», κ.λ.π.
Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι, ανωτέρω συλληφθείσα προέβαινε στις ανωτέρω πράξεις τουλάχιστον από τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με δράση και στην πόλη των Χανίων.
Ανωτέρω δράστιδα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερον στον κον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.