1/7/10

Πυροβολισμοί σε ληστεία με τραυματισμό αστυνομικού

Σήμερα και ώρα 07.55΄ τρεις (3) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια μετέβησαν στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα. Αφού έσπασαν την ασφαλισμένη γυάλινη πόρτα με βαριοπούλα ο ένας παρέμεινε στην είσοδο, ενώ οι άλλοι δύο εισήλθαν στο Υποκατάστημα και με απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και τέσσερις (4) αστυνομικοί με δύο περιπολικά αυτοκίνητα κινήθηκαν άμεσα προς την τράπεζα, από διαφορετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να εγκλωβίσουν τους δράστες και τις πιθανές οδούς διαφυγής τους.
Όταν το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο, δέχθηκε πυρά από το δράστη που βρισκόταν στην είσοδο του Υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός να τραυματιστεί στον αριστερό μηρό και στην αριστερή κνήμη. Ο οδηγός του περιπολικού ανταπέδωσε τα πυρά, ενώ και οι τρεις (3) δράστες πυροβολώντας συνεχώς κατά του αστυνομικού, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να διαφύγουν.
Κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών και αναζητήσεων, βρέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών στην Επαρχιακή Οδό Φαρσάλων – Μικροθηβών – Βόλου. Όπως διαπιστώθηκε η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί την 15-06-2010 από προάστιο της Δυτικής Αττικής.
Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.