1/7/10

Οι διαρρήκτες με το οξυγόνο «χτύπησαν» στην Ανδρίτσαινα

Μέσα σε δεκαέξι μέρες χτύπησαν για δεύτερη φορά οι διαρρήκτες με το οξυγόνο…στην επαρχία Ολυμπίας αποκομίζοντας λεία 43000 ευρώ και…Αυτή την φορά στόχος τους ήταν το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας που στεγαζόταν σε σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα καθώς επίσης και το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, οι δράστες πιθανότατα ήταν οι ίδιοι με αυτούς που χτύπησαν στις 14 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Κρέστενας από όπου είχαν πάρει 6000 ευρώ.Χθες το πρωί λίγο μετά 8:00 το πρωί ο ιδιοκτήτης του σούπερ—μάρκετ κ Άγγελος Γιαννόπουλος πήγε στο μαγαζί του προκειμένου να το ανοίξει όπως κάνει κάθε μέρα…αλλά βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη. Φθάνοντας κοντά στην κεντρική είσοδο διαπίστωσε ότι ήταν ανοιχτή και προχωρώντας κατάλαβε ότι κάποιος είχε μπει μέσα.
Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία που έφθασε στο σημείο μαζί με άνδρες του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που ανέλαβαν την εξερεύνηση του χώρου για την συγκέντρωση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών οι δράστες παραβίασαν την κεντρική πόρτα σπάζοντας τον αφαλό της κλειδαριάς, αφού πρώτα είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό, μπήκαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν προς πίσω μέρος του ΑΤΜ που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.
Εκεί με οξυγόνο κατάφεραν να ανοίξουν την θωρακισμένη πόρτα του μηχανήματος ανάληψης χρημάτων πίσω από την οποία βρίσκονταν 40.610 ευρώ και να τα πάρουν. Στην συνέχεια αναζήτησαν να βρουν αν υπήρχαν χρήματα και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ όπου ανακάλυψαν ότι είχε δικό του ξεχωριστό χρηματοκιβώτιο που κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να τον ανοίξουν και να πάρουν από μέσα 3000 ευρώ.
«Στόχος των δραστών ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας. Μπήκαν από την κεντρική πόρτα αφού έσπασαν τον αφαλό της πόρτας και διέρρηξαν με οξυγόνο και ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο το δικό μας. Εμείς κλείνουμε κάθε βράδυ στις 9:00 οπότε η διάρρηξη έγινε από εκείνη την ώρα και μετά της Τρίτης το βράδυ έως και το πρωί που ανοίξαμε. Εκτός από τα χρήματα μας πήραν και ένα μπλοκ επιταγών. », τόνισε ο κ Άγγελος Γιαννόπουλος.
Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πίσω μέρος του σουπερ μάρκετ όπου έχει εκεί μία δεύτερη πόρτα την παραβίασαν και την χρησιμοποίησαν για να φύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφού από μπροστά υπήρχε ο κίνδυνος να τους δουν λόγω του ότι δίπλα είναι το Κέντρο Υγείας αφού φαίνεται πως πλησίαζε να ξημερώσει. Θωρείτε σίγουρό ότι ήταν πάνω από ένας και πως είχαν αυτοκίνητο με το έφυγαν προς άγνωστοι κατεύθυνση.
Ήξεραν…
Από τον τρόπο που έδρασαν στην περιοχή οι δράστες προκύπτει ότι γνώριζαν καλά την περιοχή καθώς επίσης και ότι είχαν μελετήσει τους δρόμους που θα χρησιμοποιούσαν για να φύγουν. Επίσης φαίνεται ότι παρακολουθήσαν για αρκετό διάστημα το κατάστημα στο οποίο ήταν το ΑΤΜ πριν χτυπήσουν. Σε αυτό συμπέρασμα καταλήγουν οι διωκτικές αρχές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.
Η τεχνοντροπία με την οποία άνοιξαν τόσο την πόρτα όσο και τα δύο χρηματοκιβώτια έχει τεράστιες ομοιότητες με αυτή που χρησιμοποιήθηκε πριν από 16 μέρες για να παραβιαστεί το χρηματοκιβώτιο της Κρέστενας. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι και μάλιστα το θεωρούν πολύ πιθανό.
Αστυνόμευση
Το σοβαρό αυτό κρούσμα διάρρηξης πρωτοφανές για την περιοχή έχει εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής που ζητούν την ενίσχυση της δύναμης που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδρίτσαινας προκειμένου να έχουν καλύτερη αστυνόμευση.
Παναγιώτης Παυλόπουλος