24/8/10

Ληστές διέφυγαν μετά την ληστεία με φουσκωτό

Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και λιμενικούς σημειώθηκε στις 8.00 το πρωί στην Αλόννησο. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Δυο άνδρες εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, αποσπώντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 1.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί, που είχαν αντιληφθεί τη ληστεία, προσπάθησαν να εμποδίσουν δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους και να τους συλλάβουν.
Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με μηχανή έπεσαν και έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι τούς πυροβόλησαν χωρίς να τους πετύχουν.
Εκείνοι, όμως, διέφυγαν πυροβολώντας κατά των αστυνομικών και ενός άνδρα του Λιμενικού Σώματος, που πήρε μέρος στην προσπάθεια σύλληψης τους.
Στη συνέχεια, με άλλη μηχανή, οι δράστες κατευθύνθηκαν σε όρμο, όπου τους περίμενε τρίτος συνεργός χειριστής φουσκωτού σκάφους στο οποίο επιβιβάστηκαν και διέφυγαν.Η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες στο νησί, ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στις Βόρειες Σποράδες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών τράπεζας, οι οποίοι διέφυγαν με φουσκωτό.