24/8/10

Δραπέτης των φυλακών πιάστηκε για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (23-08-2010) και ώρα 13.45 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 31χρονη ημεδαπή άνευ μονίμου καταλύματος, κατηγορούμενοι για αρπαγή τσάντας σε βάρος 51χρονης ημεδαπής κατοίκου Καλαμάτας που έλαβε χώρα την 23-08-2010 και ώρα 13.30 έξω από το Ταχυδρομείο Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, χθες (23-08-2010) και ώρα 13.15 μετέβησαν στο Ταχυδρομείο Καλαμάτας, η γυναίκα εισήλθε στο εσωτερικό και επέδειξε στον ανωτέρω αλλοδαπό την παθούσα, η οποία προηγουμένως είχε κάνει ανάληψη χρημάτων, αναμένοντας την έξωθι του καταστήματος και όταν εξήλθε της αφαίρεσε την τσάντα της, πλην όμως το περιεχόμενο της τσάντας (χρήματα κ.λ.π. αντικείμενα) έπεσαν στο οδόστρωμα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε, αλλά έγινε αντιληπτός από τους θαμώνες παρακείμενου καταστήματος.
Ο ανωτέρω αλλοδαπός, κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους Αστυνομικούς ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε την φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή και ότι αυτός διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Για τον ανωτέρω αλλοδαπό διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα που έλαβε χώρα την 01-02-2009 στην Κόρινθο, ενώ επιπλέον είναι καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006 όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου που κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας σε βάρος ημεδαπού που έλαβε χώρα την 03-02-2009 στην Κόρινθο.
Σε βάρος των ανωτέρω δύο (2) συλληφθέντων και ενός (1) ακόμη αγνώστου αλλοδαπού άνδρα, έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν την 27-05-2010 και ώρα 03.30 στο Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας Κορινθίας σε κατάστημα μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.
Η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.