9/9/10

Κατέγραφαν δωμάτια του έρωτα

Γυναίκα 70 ετών σύζυγος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, 37χρονος Κρητικός, και ένας 28χρονος Αρμένιος που εργάζονταν στη ρεσεψιόν, εντοπίστηκαν από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, για παράβαση Νόμου περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων. Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών οι οποίες περιήλθαν στην αστυνομία σχετικά με την τοποθέτηση συστημάτων καταγραφής εικόνας και ήχου στο εσωτερικό δωματίων ξενοδοχείου με σκοπό την καταγραφή περιόδων διαμονής ιδιωτών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σύνολο 45 δωματίων του αναφερόμενου ξενοδοχείου, κατά την οποία διαπιστώθηκαν ίχνη αφαίρεσης κυκλώματος καταγραφής εικόνας και ήχου. Κατά την έρευνα σε αποθηκευτικούς χώρους, την υποδοχή και το γραφείο του Διευθυντή και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε ερμάρια και κυτία ασφαλείας τα οποία απασφαλίστηκαν με την συνδρομή κλειθροποιού:

- 117 πλήρη αμολύβωτα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

- 534 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

- 50 πλήρη φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

- 105 πυροκροτητές μεγέθους κάψουλας άγνωστης εφαρμογής

- 2 πολεμικά βλήματα

- 1 κάνη κυνηγητικού όπλου

- 1 σιγαστήρα

- 2 θήκες πυροβόλων όπλων

- 9 βολίδες

- 6 κενά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

- 1 κυτίο περιέχων τέσσερα 4 φιαλίδια άγνωστων ουσιών και εξοπλισμό ναρκώσεως από απόσταση ήτοι μεταλλικά βέλη, πώματα βελών και αιχμές βελών

- 1 Κυτίο πλήρες εξοπλισμού γόμωσης φυσιγγίων πυροβόλων όπλων περιέχων εργαλεία χειρός, πρέσα, ποσότητες πυρίτιδας και καψύλλια.

Κατά την έρευνα στην οικία του 79χρονου συζύγου της 70χρονης [συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου] βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

- 252 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 13 πλήρη φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων

Κατά την έρευνα στην οικία του 40χρονου γιού [ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου] από την οποία απουσίαζε, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

- Ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο κατοχικής περιόδου άνευ στοιχείων

- Το υπ΄αριθμ 303889 περίστροφο μάρκας ARMINIUS διαμετρήματος 0.22 MAGNUM

- 112 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

- Εννέα 9 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα

- Ένα πακέτο με αμμωνιοδυναμίτιδας βάρους 500 περίπου γραμμαρίων

- Τρία μασούρια δυναμίτιδας βάρους 125 γραμμαρίων περίπου έκαστο.

Ανωτέρω 70χρονη, μητέρα και σύζυγος αντίστοιχα 40χρονου και 79χρονου μη συλληφθέντων και αναζητηθέντων, συνελήφθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ηρακλείου για παράβαση Ν. περί όπλων και απείθεια, επειδή αρνήθηκε να παράσχει την οφειλόμενη συνδρομή κατά τις διεξαχθείσες έρευνες υποδεικνύοντας αρχικά ως κατοικία του 40χρονου γιού της, την οικία τρίτων αγνώστων προσώπων – ιδιωτών, δυσχεραίνοντας την εκδήλωση των αστυνομικών ενεργειών. Από την ενεργηθείσα προανάκριση επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες περί της ύπαρξης κυκλώματος καταγραφής, τα εξαρτήματα του οποίου είχαν αφαιρεθεί προσφάτως.