1/4/11

Έστειλαν τρομο-πακέτο στους Αλεξιπτωτιστές

  Την ώρα που στις φυλακές Κορυδαλλού έφτανε  ο  με  Ιταλικά γραμματόσημα, φάκελος-βόμβα με αποστολέα τον Διευθυντή κ. Ανέστη, στο Λιβόρνο σε στρατόπεδο αλεξιπτωτιστών  έσκαγε τρομο-πακέτομε αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αξιωματικός. Την ευθύνη ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Fai, με επιστολή που βρισκόταν μέσα στο πακέτο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο των αλεξιπτωτιστών «Para Folgore» που θεωρούνται επίλεκτο σώμα του ιταλικού Στρατού. Το πακέτο, το οποίο έφτασε στο στρατόπεδο μέσω ταχυδρομείου, είχε παραλήπτη τον αρχηγό της ταξιαρχίας.


Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο αξιωματικός 
Αλ. Αλμπαμόντε, 41 ετών, ο οποίος άνοιξε το πακέτο. Ο Αλμπαμόντε υπέστη ακρωτηριασμό πέντε δακτύλων των χεριών, φέρει σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ πρόκειται πιθανότατα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός
Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση του Λιβόρνο» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους άνδρες της ταξιαρχίας Φόλγκορε που «φέρουν σε πέρας με υποδειγματικό τρόπο το έργο τους στο Αφγανιστάν».

Την καταδίκη και την αλληλεγγύη του εξέφρασε και ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας,
Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Yπενθυμίζεται ότι η Fai είχε «υπογράψει» και τις αποστολές εκρηκτικών πακέτων, τον περασμένο Δεκέμβριο, προς τις πρεσβείες της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Χιλής, στη Ρώμη.


Με αφορμή την έκθεση στο στρατόπεδο, η ιταλική τηλεόραση Rai μετέδωσε την Πέμπτη ότι το πακέτο-βόμβα που έφτασε στις φυλακές του Κορυδαλλού είχε σταλεί από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Φλωρεντία.


Επίσης, πριν γίνει γνωστή η ανάληψη της ευθύνης, οι Ιταλοί ανακριτές άφηναν να διαρρεύσει ότι πρόκειται πιθανότατα για πράξη αναρχικών οργανώσεων με στενές διασυνδέσεις σε Ελλάδα και Ελβετία.


Στο πλαίσιο αυτό διέρρεαν ότι η έκρηξη συνδέεται άμεσα με τα δύο πακέτα-βόμβες που εστάλησαν στον Κορυδαλλό και στην ελβετική ομοσπονδία της πυρηνικής βιομηχανίας Swissnuclear στο Όλτεν, που τραυμάτισε δύο άτομα.