14/5/11

... Στραγάλια η φυλακή

                         Eπιστολή Κρατουμένων

Εμείς, κρατούμενοι της Α' πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού στασιάζουμε σήμερα Σάββατο 14/05/11 και αρνούμαστε τον μεσημεριανό έλεγχο και το κλείδωμα των κελιών.
Μπορεί να βρισκόμαστε φυλακισμένοι, για διαφορετικούς λόγους και να μην έχουμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένουμε άνθρωποι. Νοιαζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν έξω από τους τόπους εξορίας μας. Βιώνουμε τις αποφάσεις μιας πόρνης δικαιοσύνης με νταβατζήδες δικαστές και εισαγγελείς που μοιράζουν τα χρόνια φυλάκισης σαν να ναι στραγάλια. Είναι αυτονόητο πως είμαστε δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην οικονομική δικτατορία για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο.


Στις 10/05 δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος στο κέντρο της Αθήνας καθώς για άλλη μια φορά κάποιοι καταπιεσμένοι αντί να προτάξουν τα μαχαίρια και τα όπλα τους απέναντι στους πραγματικούς λήσταρχους, τους τραπεζίτες, τα μεγαλοαφεντικά και τους εφοπλιστές, τα στρέφουν απέναντι σε άλλους καταπιεσμένους. Με την αφορμή τα μέσα προπαγάνδας ξύπνησαν τον ρατσισμό και οι παρακρατικές ομάδες των νεοναζί, οι καλύτεροι φίλοι των μπάτσων, εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τυχαίους μετανάστες με αποκορύφωμα την δολοφονία του 20χρονου στα Κάτω Πατήσια.


Την σκυτάλη πήραν οι συνάδελφοι τους οι μπάτσοι και επιτέθηκαν στην πορεία που γινόταν ενάντια στα οικονομικά μέτρα που σπρώχνουν όλους μας προς την εξαθλίωση. Δεκάδες τραυματίες διαδηλωτές και ένας σε κώμα μεταξύ ζωής και θανάτου χτυπημένος από τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ. Εξάλλου επιθέσεις από αυτό το σκυλολόι είχαν δεχτεί και οι κρατούμενοι της Γ' πτέρυγας πριν λίγους μήνες καθώς και εκατοντάδες άλλοι τα τελευταία χρόνια σε πολλές φυλακές. Πίσω από τα ψηλά τείχη που χτίστηκαν για να μας κρατούν μακριά από τους ανθρώπους μας, αφήνουμε την επιθυμία για αλληλεγγύη και αγώνα να ξεπερνά θρησκευτικούς και εθνικούς διαχωρισμούς και θα είμαστε δίπλα σε όσους παλεύουν έξω από τις φυλακές για την ελευθερία και απέναντι στους μπάτσους και τους ρουφιάνους που χτυπούν και σκοτώνουν διαδηλωτές και καταπιεσμένους.


Κρατούμενοι της Α' πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού