26/5/11

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την δολοφονία Καντάρη

Φωτογραφικό υλικό, που προκύπτει από την ανάλυση και επεξεργασία των βίντεο, που κατέγραψαν την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, στις 10 Μαΐου, από τρεις αλλοδαπούς, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη (26/05).



Το φωτογραφικό υλικό, δημοσίευσε το “Βήμα”, απεικονίζει τους δράστες την ώρα που έχουν στήσει καρτέρι και την ώρα που αποχωρούν από το σημείο του εγκλήματος, τη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Τα βίντεο αυτά αποτελούν υλικό της δικογραφίας και αποτυπώνουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το ξημέρωμα.

Αυτός που εικονίζεται με άσπρα ρούχα και λευκή κορδέλα στα μαλλιά είναι ο ήδη συλληφθείς 27χρονος Αφγανός με το ψευδώνυμο “Καν”, ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι εκείνος που μαχαίρωσε τον Μανώλη Καντάρη.

Στη συνέχεια πούλησε τη βιντεοκάμερα που έκλεψε από τον 44χρονο, έναντι 120 ευρώ, σε διερχόμενο στην οδό Γερανίου.

Δίπλα του εικονίζονται ο 20χρονος Αφγανός, που επίσης έχει συλληφθεί, αλλά κι ένας Πακιστανός που δεν έχει εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές.

Ωστόσο, ο “Καν” - όπως και ο 20χρονος Αφγανός - στην απολογία του, επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στον καταζητούμενο Πακιστανό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:
“Κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας αγοράσαμε αρκετές μπίρες, καθίσαμε εκεί κοντά και τις ήπιαμε. Λίγο μετά σηκωθήκαμε ξανά και συνεχίσαμε να κάνουμε βόλτα στους γύρω δρόμους.

Μετά από κάποιες ώρες, δεν θυμάμαι να σας πω ακριβώς γιατί ήμασταν μεθυσμένοι, ο Πακιστανός είδε έναν άνδρα που είχε κρεμασμένη στον ώμο του μια κάμερα να περπατάει στο πεζοδρόμιο. Χωρίς να μας πει τίποτε, τον ακολούθησε και εμείς τρέξαμε πίσω του.

Μόλις έστριψε αυτός αριστερά, δεν θυμάμαι να σας πω σε ποιον δρόμο, ο Πακιστανός τον πλησίασε και του τράβηξε την τσάντα με την κάμερα από τον ώμο του για να του την πάρει. Αυτός αντέδρασε και άρχισε να λέει κάτι στα ελληνικά.

Τότε ο Πακιστανός έβγαλε από τη μέση του ένα μαχαίρι, 20 πόντους περίπου, και τον μαχαίρωσε τουλάχιστον μία φορά απ' ό,τι θυμάμαι. Τότε αυτός που είχε την κάμερα φάνηκε από το κτύπημα ότι πόνεσε πολύ, παραπάτησε και έπεσε κάτω.

'Οταν τον κοίταξα, είδα να έχει αίμα στην μπλούζα του και αμέσως γύρισα το κεφάλι μου για να μην τον βλέπω.

Μόλις πήραμε την κάμερα χωρίσαμε και εγώ με τον φίλο μου πήγαμε σπίτι μας και κοιμηθήκαμε...”.












Δεξιά διακρίνονται οι φιγούρες των δραστών