8/7/11

Αυτοκτόνησε ο δολοφόνος του Μίσιγκαν


Τέλος στη ζωή του έβαλε τελικά ο ένοπλος στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ο οποίος αφού πρώτα εισέβαλε σε δύο σπίτια πυροβόλησε και σκότωσε επτά ανθρώπους μεταξύ τους και δύο παιδιά.


Το έγκλημα έγινε την Πέμπτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών ο δράστης, ο οποίος ονομάζεται Ρόντρικ Ντάντζλερ, τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του δύο ομήρους, ενώ η αστυνομία τον κατεδίωκε. Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά την καταδίωξη η αστυνομία ανακάλυψε, σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης, τα πτώματα των πέντε ενηλίκων και των δύο παιδιών, που άφησε πίσω η εγκληματική μανία του δράστη.

Στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία συμμετείχαν και ελικόπτερα και κατά τη διάρκειά του ο Ντάντζλερ άνοιξε πολλές φορές πυρ κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο περαστικοί.

Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δολοφόνου ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι είχε σχέσεις με τουλάχιστον ένα πρόσωπο από το κάθε σπίτι όπου πραγματοποίησε τις επιθέσεις του.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Ντάντζλερ είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για βιαιοπραγία, ενώ από το 2005 που απελευθερώθηκε δεν βρισκόταν υπό κανενός είδους κρατικής παρακολούθησης.